Kayıt Ol

Giriş

Şifremi Kaybettim

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Send Message

Add post

Giriş

Kayıt Ol

Bu siteye kayıt olmayı kabul eden kişi yada kişiler tüm şartları okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.

18 Soru da Google Adsenseyi Tanıyalım

18 Soru da Google Adsenseyi Tanıyalım

 

18 Soru da Google Adsenseyi Tanıyalım: Bu Yazdığım cevaplar deneyimlerim, okuduğum makaleler ve çevremdeki insanların deneyim + google adsensenin sözleşme sayfası kaynak alınarak yazılmıştır.

Öncelikle Konuma Geçmeden Belirteyim siteniz kesinlikle Google’ın Web Yöneticisi Yönergeleri‘ne uygun olmalıdır. Yoksa baştan bu işi bırakmalısınız.  :mrgreen: Kısa zamanda ban yersiniz ve tarihe karışmış bir çöp sitesinin sahibi oluverirsiniz.

2. olarak: Googlenin spam içeriklere verdiği cezaları anlamanız ve sitenizde spam yapmamanızı öneririm. Google’den ban yememek için aşağıda ki yazıyı sonuna kadar okumanızda fayda var.

Şimdi ise konu başlığında belirttiğim gibi 18 Soru da Google Adsenseyi Tanıyalım

Soru 1-) Aynı İsimle birden fazla Google Adsense hesabı açabilirmiyim ?

Cevap a ) Hayır. Bir kişi aynı isimle ve mail adresi ile birden fazla Google Adsense Hesabı açamaz. Zaten mantıklı da değil bence. Bir defa al onu bir kullan ve adsense den para kazan sonrasını düşünürüz. Aç gözlüllük yaparak google yi kızdırıp diğer kardeşlerimizin de hesap almalarına mani olmamak lazım. Bunun açıklaması uzar gider Geçiyorum.

Cevap b ) İkinci olarak eğer banlandığınız bir isim ile tekrar müracaat edecekseniz mail adresinizi mutlaka değiştirmelisiniz. Zaten panele yönlenmeden size bu hesap askıya alındı diye uyarı verecektir. Bu bilgiyi 4 defa adsense den banlanmış ve 5. defa adsense hesabı açmış birisi oalrak veriyorum.  😳

Soru 2-) Adsenseye Aynı Adres,Soyadı,Telefon ile başvuru yapabilirmiyiz ?

Cevap : Sadece mail adresiniz aynı olmasın yeterlidir. Denemesi bedava tabi ki googlenin ne yapacağı belli olmuyor son zamanlarda. Dah garantici olmak için isterseniz eşinizin yada abi kardeş ablanızın ismini kullanabilirsiniz.

Soru 3-) Eft bilgileri kısmına Google adsensedeki ad soyadım değilde farklı bir isim yazarak ödeme almak istiyorum bu mümkünmüdür?

Cevap a) Evet mümkündür. Bizzat öyle yapıyorum şahsen ben

Tek şart 18 yaşından büyük birisinin hesabını vermenizdir. Alacaklı ile hesap sahibinin ad soyad aynı olma zorunluluğu olduğunu söyleyenler olabilir ancak ben de öyle değil ve bir sıkıntı da çekmiyorum.

Soru 4-) Aynı İP’den yada bilgisayardan birden fazla hesap kontrolü yapalabilir mi?

Cevap ) Kesinlikle yapılabilir. Ben hep öyle yaparım ve bir sıkıntı yaşamadım. Sıkıntı yaşayan varsa buradan yorum olarak cevap yazarsa hem ben hemde ziyaretçilerimiz bilgilenmiş olur.

Soru 5) Kazançlarımı ne zaman alabilirim?

Cevap ) Hayır işçi işveren misali önce çalış sonra ki ay ödeme al Peşin iş herkeste olur google de olmaz  😉  Bu ayın biri ile yirmisi arasında ki kazançlarınızı gelecek ayın 20 sinden sonraalırsınız.

Soru 6) Pin kodum ne zaman gelecek ne işe yarar?

Cevap) Pin kodu google‘nin uyguladığı bir çeşit güvenlik sistemidir. Aynen sitelerde bazen karşımıza çıkan capcha koduna benzer doğru girmezsen yorum yazamaz yada kayıt olamazsın. Eğer sana gelen adsense pin kodunu siteme girmezsen 10 000 000 000 000 tl bile kazancın olsa alamazsın. Adres girerken mutlaka doğru adres vermelisiniz. Yoksa pin kodunuz başka adrese gider. Bu aşamada yapılan bir yanlış var ise adresi tekrar gözden geçirip yeniden pin kodu isteyebilirsiniz.

Pin Kodu ne zaman gelir diye merak edenler olabilir ki bu da önemli bir bilgi adsense hesabınızda 10 tl olduğu zaman size pin kodu göndereceklerdir. 

Soru 7) Google Adsenseden en çabuk onayı nasıl alırım?

Cevap) Evet Haklısın projeni yaptın içeriğin hazır, siten ziyaretçiler ile doldu taştı şimdi sıra geldi Adsense ye başvuru yapıp hızlı onay almaya :mrgreen:  Blogger.com’dan başvurmak sizin google adsense hesabınızın en hızlı şekilde (Maksimum 10 gün içinde) Onaylanıp aktif olmasını sağlayacaktır. Bunun yanında 2016 sonlarında denediğim ve herkesin bol bol adsense hesabı aldığı bir diğer yer ise youtube oldu bende bir kaç tane almıştım youtube üzerinden ama şimdi şifrelerini bile hatırlamıyorum Çünkü kullanmıyorum.

Soru 8) Pin Geldikten Sonra Google Adsense Mail Adresimi Değiştirebilirmiyim ?

Cevap) Evet. Adsense hesabı devir işlemlerinde mutlaka yapman gerekir Kimse sana mail için kullandığı adresi vermez. Ben yaptım Bir arkadaşımda aynen yaptı bir sıkıntı çıkmadı.

Soru 9) Google Adsense Ödemeleri ne şekilde yapar ?

Cevap) Ödemeler daha önceleri google çeki ile yapılıyordu şimdi ise tüm bankalara eft yaparak ödeme yapıyor. 

Soru 10) Google Adsense Sahte Reklam tıklamalarını anlayabilir mi?

Cevap) Evet ama bizim denediğimiz yöntemi değil ilerleyen zamanlarda kullacılarımızdan bazılarına ücretli olarak dersini verceğim yöntemleri 3 ay kullanmam rağmen hiç bir uyarı dahi almadım ve sıkıntı yaşamadım.

Soru 11) Sayfamda Spam Kelimeler ve Anahtar Kelimeler var Bu Google Adsenseye göre yasakmı ?

Cevap) Spam olan her şeyi google anlar ve banlar bitti…………….

Bot exrta dan 3 ayda günde yedişer tane olmak üzere içerik özgünleştirip siteme yaklaşık 1000 kadar konu çektim ve banlandım. Bitti Bu kadar.

Spam İçerikler Hakkında Daha Geniş Bilgiler

Google Diyorki  🙂 

” Sayfalarınızda ilgisiz ve aşırı miktarda anahtar kelimeler kullanmayın.”

Anahtar kelime meselesine gelecek olursak. Çok Şırı Nahahtar kelime kasmak elbette yanlış ve ban sebebi sayılabilir. Ama Konu içerisinde geçen özgün anahtar kelimelerden en az 7 tane girilmelidir. Bunu ben böyle yapıyorm ve tavsiye ediyorum. Konuyla alakası olmayan anahtar kelimelrden kaçınmak şartıyla tabi ki Mesela türkçe içerik olan bir konuya sırf ziyaretçi çekmek için ingilizce keyword girersen banlanabilirsin. İhtimaldir.

Soru 12) Adsense reklamlarını İframe yöntemiyle birleştirmek, içinde yayınlamak?

Cevap)Herhangi bir eklenti kullanıyorsanız zaten iframe kodlarıyla sitenize reklam eklemş olursunuz her hangi bir sakıncası yoktur. Ancak direk sitenizin tema dosyalarına ekleyerek reklam yayınlamaz-nızı tavsiye ederiz. Zire eklentini yapacağı işi kodsuz olarak ta yapabilir ve siteye ayrı bir yük yüklememiş olursunuz. Ancak bazı kodlar kullanarak adsense reklam boyutlarını değiştirmek adsense tarafından yasaklanan bir işlemdir.

Soru 13) Adsense ile aynı anda başka reklamverenlerin reklamlarını sitemde kullanabilir miyim ?

Cevap : Evet. Sitenizi kasmayacağını düşünüyorsanız istediğiniz kadar değişik reklamveren sistemlerin reklamlarını aynı sayfa da kullanabilirsiniz.

14) Bir site içerisinde 2 ayrı kişinin reklam kodlarını kullanabilirmiyim?

Cevap : Evet aynı siteye birden fazla kişinin reklamı konulabilir. Ayrıca daha önce bir sayfada ki reklam sayısı 3 ile sınırlı idi şu anda bu durum değişti. 9 tane reklamı koyduğum sitelerim var ve hiç bir sıkıntı yaşamadım.

15) Bir site ile iki ayrı adsense hesabı için başvuru yapabilir miyim?

Cevap :Hayır. Her bir site için sadece bir defa adsense başvurusu yapılabilir.

Soru 16) Google adsenseden banlandık. Peki Bu Banı Açtırabilirmiyiz ?

Cevap :Teknik olarak Evet. Google her adsense kullanıcısına bir TEMYİZ Hakkı tanımaktadır.

Ban açtırmak İçin Başvuru Formu için Şu Sayfaya Gitmelisiniz

Soru 17) Adsense Reklam Rekabetci Filtresi Nedir?

Cevap : Google Adsense Rekabetçi reklam filtresi, adsense panele girdiğinizde saü kısımda reklamlar izin ver ve reklamları engelle şeklinde bir alan bulunuyor Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Burada ki reklamlardan istediğiniz kategorileri sitenizde gösterirken istemediğiniz kategorileri yada sadece reklaları engelleyebilirsiniz. Bu saye de GOOGLE ADSENSE gelirlerinizi katlayabilir, arttırabilirsiniz.

Soru 18) 18 Soru da Google Adsenseyi Tanıyalım yazımızn 18. si ve sonuncusu ise ) Adsense reklamı yanına resim koymak yasakmı?

Cevap : Hayır. Yasak Değil ama görsel ile tıklanabilirlik ayarı hakkında google titiz davranıyor. Bilhassa masaüstü bilgisayarda sorun çıkmasa bile bazen mobilde yada diğer platformlarda görsel ile reklam birbirine girerek tıklanabilirlik olasılığını engelliyor ve bundan dolayı ban yiyebilirsiniz. Benim yaşadığım bir sorun da bana uyarı geldi ve ben reklam yerleşimini değiştirdim. Ancak her zaman uyarı gelecek diye bir kural yok direk banlayabilir. Özellikle siteniz çok hit alıyosa sorun olacaktır.

Bütün bunları anladığınızı varsayarak birde adsenseden banlanmamak için kaçınmamız gereken yöntemleri sizlerle paylaşacağım Genelde kimse okumak istemez ama siz siz olun okuyun ki siteniz siz ve googlenin bir geleceği olsun  💡

Google; sağlıklı bir şekilde benimle yoluna devam etmek istersen ”aşağıdaki teknikleri kullanmaktan kaçın” diyor.

Aşağıdakilere benzer iyi uygulamaları takip edin:

Siteniz bu yönergelerden birini veya daha fazlasını ihlal ediyorsa Google bununla ilgili manuel işlem uygulayabilir. Sorunu düzelttiğinizde yeniden değerlendirilmesi için sitenizi gönderebilirsiniz.

Hakkında YöneticiMaster

Yazar/Yönetici. 02.02.1984’te Mersin de doğdu. Mersinde Liseyi bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümüne girdi.Blog yazma işine 2001 yılında başladı ve bir çok başarılara imza attı. Tabi blog bazında başarı denince hit ve adsense kazancı başta olmak üzere diğer kazançlar akla gelir. Bu gün bazı sitelerinde 20k tekil hiti görmüş birisi olarak adsensepanel.com'u ziyaret ederek sitemizi şereflendiren sizlere adsense hakkında tüm bildiklerini anlatarak yardımcı olmaya çalışıyor.

Beni Takip Et

Leave a reply